KONYA ŞEB-I ARUS ve AKŞEHİR TURU 9-11 ARALIK 2022 Tur Programı

KONYA MEVLANA (ŞEB-I ARUS)-AKŞEHİR TURU

2 GECE-3 GÜN

1 GECE YARIM PANSİYON KONAKLAMA

09-11 ARALIK 2022

1.900 TL

2 KİŞİLİK YER AÇILMIŞTIR !!

1.GÜN: ÇORLU HAREKET
Tur Hareket Noktaları;
20:00 Çerkezköy Ticaret Odası Önü (10 Kişi ve Üzeri Olması Halinde Servis Sağlanacaktır.)
20:00 Tekirdağ Sahil Truva Önü 
(10 Kişi ve Üzeri Olması Halinde Servis Sağlanacaktır.)
21:00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi arkası ve Orion Avm Önü (istanbul yönü)
21:30 Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe
22:00 Mahmutbey Gişeleri (İbrahim Tatlıses Köprüsü)
22:15 Kavacık Durağı (Anadolu Yakası) 
  Çorlu eski kız meslek lisesi arkasından hareket ile başlar. Otobüsümüzde yapacağımız ikramlar eşliğinde, Anadolu Selçuklu Devletinin Başkenti Konya’ya varıyoruz.

2.GÜN: SİLLE KÖYÜ-HACI AĞA HAMAMI ve MÜZESİ-AYA-ELENA KİLİSESİ-KELEBEK TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ-MEVLANA MÜZESİ-SULTAN SELİM CAMİİ-ÜÇLER TÜRBESİ VE ŞEHİTLER ABİDESİ-ŞEMS-İ TEBRİZİ TÜRBESİ-ALAADDİN KEYKUBAT CAMİİ ve TEPESİ-KARATAY MEDRESESİ-KONYA
Gezimize ilk olarak Konya merkeze 7 km. mesafede olan Selçuklu Belediyesine bağlı tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan çok eski bir Rum köyü olan Sille ile başlıyoruz. Sille’de bulunan ve Rum yerleşimlerinde sıkça gördüğümüz taştan yapılmış evler, Kapadokya bölgesinde görmeye alışık olduğumuz kayalara oyulmuş evler ve kiliseler oldukça güzel görüntüler sunmaktadır. Burada bulunan Hacı Ağa Hamamı, Osmanlı köprüleri, binlerce yıl öncesine ait kaya mezarları ve 1500 yıl önce yapılmış olan Aya-Elena Kilisesi göreceğimiz eserler arasında. Dileyen misafirler serbest zaman esnasında kahvaltı yapabilirler (Ekstra). Köy ziyaretimiz sonrasında Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi ünvanın da sahibi Kelebekler Vadisine hareket ediyoruz. 15 ten fazla tür ve 1000’in üzerinde kelebeğin rahat bir şekilde uçması için tasarlanmış olan Kelebekler Vadisi gezimizi tamamlıyoruz. Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm Dünya’ya nam salmış olan Hz. Mevlana Müzesi ile gezimize dervişane kapısından girerek başlıyoruz. Kuzey batı yönünde müzemizin içinde yer alan derviş hücreleri, güney yönünde yer alan matbah ve Hürrem Paşa Türbesi, Üçler Mezarlığı’na açılan Hâmûsân ( Susmuslar ) kapısından sonra avlunun doğusunda ise Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa türbeleri yanında semahane ve mescit bölümleri ile Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina gezimizi yaparak, Sultan Selim Camiini panoramik olarak görüyoruz. Mevlana Müzesinin hemen karşısında bulunan Üçler Türbesi ve Şehitler Abidesini geziyoruz. Öğle yemeği için, Konya’mızın yöresel lezzetlerini tadına bakmak için zaman veriyoruz. Yemek sonrasında Konya turumuza devam ediyoruz. Şems-i Tebrizi Hz. Türbesini ziyaret ediyoruz. Sonraki ziyaret noktalarımız Alaaddin Keykubat Camii ve Tepesini geziyoruz. 649 yılında inşa edilen Karatay Medresesi 1955’den günümüzde Karatay Cini Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır. Ardından otelimizde alacağımız akşam yemeğinin ardından Şeb-i Arus törenlerini izlemek için Konya Kültür merkezine hareket ediyoruz. Sema gösterilerini izledikten sonra otelimize dönüyoruz.​ https://gherdangoldotel.com.tr/
3.GÜN: İNCE MİNARE-MERAM BAĞLARI ve KÖPRÜSÜ-TAVUS BABA TÜRBESİ-AKŞEHİR-NASRETTİN HOCA TÜRBESİ-GÜLMECE PARKI-ÇORLU
Sabah otelde alacağımız kahvaltının sonrası Konya turumuza devam ediyoruz. Programımızın devamında ise, İnce Minare, Meram Bağları bölgesinde bulunan Tarihi Meram Köprüsü yanında bulunan çay bahçelerinde çayınızı yudumladıktan sonra Meram bölgesind bulunana Tavus Baba Türbesini ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği için zaman veriyoruz. Yemek molasının ardından tarihi sonra Akşehir’e hareket hazır cevaplılığı ile ünlü ve birçoğumuzun hikâyelerini dinleyerek büyüdüğümüz Nasrettin Hoca Türbesi ve Gülmece parkındaki gezilerimizin ardından Çorlu’ya dönüşe geçiyoruz. 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Mercedes Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar (soğuk içecekler,çay,kahve,kek,su)
*Çevre Gezileri
*1 Gece Otelde Yarım Pansiyon Konaklama (akşam yemeği+sabah kahvaltısı)
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler 
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm Öğlen Yemekleri
*Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
*Tüm Özel Harcamalar
*Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 
*Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Sema gösteri biletleri (gösteriler akşam olacaktır) (80 TL)

*İptal Güvence Sigortası 25 TL* (Son 5 iş gününe kadar iptal etme hakkı)



Kalkış Yerleri
  • Çerkezköy Ticaret Odası Önü (20:00)
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (21:00)
  • Çorlu Orion AVM Önü (21:00)
  • Mahmutbey Gişeleri (22:00)
Notlar

İptal Şartları

DİĞER TUR BİLGİLERİ;

  • *Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur ve 3 gün içerisinde yedek listesine alınmaktadır. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir. 
  • *Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Konaklamalı turlarda oturma düzeninde her gün sıra atlayarak rotasyon uygulanır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
  • *Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur.
  • *Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı tercih edilmelidir.
  • *Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.
  • *Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda sürekli bulundurmanız geren eşyaları el bagajına almayı unutmayınız.
  • *Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
  • *Tur kalkmadan 1 gün önce lütfen tur kalkış saatini ve buluşma yerini büromuzdan teyit ediniz.
  • *Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
  • *İptaller son 15 güne kadar yapılmaktadır.
  • *Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur.
  • *Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
  • *Kalınacak yayla otelleri Bungalov ve standart yayla oteli yapısına sahip olup bungalov veya otel bölümündeki konaklamalar otel tarafından belirlenir. Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur. 
  • *Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
  • *Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapılacaktır.
  • *Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmaktadır.
  • *Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
  • *Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
  • *Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb.haklar geri iade edilmez.
https://corlutravel.com/tur-1013-konya-seb-i-arus-ve-aksehir-turu-9-11-aralik-2022.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 19.04.2024 00:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.