TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TURU 03 - 07 MART 2023 Tur Programı

Turistik Doğu Ekspresi Turu

03 Mart – 07 Mart 2023

(Turistik Doğu Ekspresi ile Ankara-Kars / Kars'tan Uçakla Dönüş)

(TRENLE GİDİŞ / UÇAKLA DÖNÜŞ)

(1 GECE TRENDE YATAKLI VAGON  + 3 GECE OTEL KONAKLAMALI) 

8.500 TL

Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Mevcuttur.

Tur Tarihi Yaklaştıkça Fiyat Değişmektedir.

TREN

Turistik Doğu Ekspresi (Yataklı Vagon)

PROGRAM

3 Mart 2023 -1. GÜN /ÇORLU-ANKARA - TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ

Gezimiz Gece 1:00 Çorlu’dan Hareketle Başlar, sabah saatlerinde Ankara’ya varış. Ankara Rasattepe (Anıttepe)'de bulunan Türk Kurtuluş Savaşı'nın, inkilapların önderi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı  BAŞKOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ebedi istirahatgahı olan ANITKABİR'e geçiyoruz. Her ayrıntısı ince düşünülerek inşa edilen Anıtkabir'i gezerken hem gururlanıp hem de hüzünleneceksiniz. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak da alt bölümlerini geziyoruz. Gözlerimiz bu denli dolmuşken hüzünlü bir şekilde Anıtkabir'e veda ediyoruz. 15:00'te  Eski Gar'a geçerek burada Turistik Doğu Ekspresi'nin gelişini bekliyoruz. Ekspresin gelmesiyle beraber TCDD Turistik Doğu Ekspresi yataklı vagondaki iki kişilik kompartımanlara misafirlerimizi yerleştirdikten sonra 15:55 hareketle Anadolu coğrafyasında uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Akşam yemeği trende (ekstra).Konaklama trende yataklı kompartımanda. (NOT : Vagonlar 2 kişiliktir, tek ya da 3 kişi konaklama kabul edilmez.)

4 Mart 2023-2. GÜN / TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ YOLCULUĞU (ERZİNCAN VE ERZURUM’DA MOLALI)

Gün boyunca Doğu Ekspresi ile doğuya doğru yol almaya devam ediyoruz.  Bu esnada eşsiz manzaralar bize eşlik edecek.Yolculuk boyunca 2 molamız olacak,

MOLA 1: 

Tren 08:00’de (rötar olmazsa) Erzincan Garı’na varacak olup 3 saat 44 dk mola verecektir. Garda karşılayacak görevlimiz eşliğinde Erzincan merkez ve Girlevik Şelalesi programı ardından trene dönüş.(Bu GEZİ EKSTRA olarak düzenlenecek)

MOLA 2:

Tren 14:52’de (rötar olmazsa) Erzurum Garı’na varacak olup Erzurum’da 3 saat mola verecektir. Garda karşılayacak görevlimiz eşliğinde Erzurum merkez gezisi ve Cağ kebabçısında akşam yemeği molası sonrası trene dönüş.

Bu GEZİ EKSTRA olarak düzenlenecek)

Rötar olmaz ise Doğu Ekspresi Treni gece 21:55’te Kars’a varıyor.Transfer aracımız ile otele geçiş ve odalara yerleşme.

Konaklama Kars’ta seçilen kategorideki otelde.

 (Tren molaları için varış-kalkış saatleri sefere göre değişebilmektedir. Yolculuk esnasında, vagonumuzdan sorumlu kondüktörün tren mola için duruğunda vereceği kalkış saatleri esastır)

5 Mart 2023 / 3. GÜN /KARS-SARIKAMIŞ

Sabah kahvaltı sonrası otelden ayrılarak Ekstra olarak düzenlenecek SARIKAMIŞ gezisini yapmak üzere yola çıkıyoruz. Sarıkamış’ın isminin neden Sarıkamış olduğuna dair, bölgedeki göllerden birinde yetişen sarı kamışlar, Hazar Denizi ile Aral Gölü arasında kalan alan olan Sarıkamış Çukuru’ndan buraya göçen bir Türk Beyliği ve bölgeye yerleşen beyliklerden birinin burayı bir sarık karşılığında alması gibi çoklu rivayetler var. Her ne kadar Selçuklu döneminden beri Türklerin yerleştiği bir bölge olsa da Kars’ın geneli gibi Sarıkamış’ın da altın çağının Rus etkisinde olduğu zamanlar olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Sarıkamış da Kars merkez gibi Rus etkisinin yoğun olarak gözlemlenebildiği, o dönemden kalma birçok tarihi yapının bulunduğu yerlerden.Sarıkamış Harekatı, 1. Dünya Savaşı sırasında, Kafkasya Cephesi’nde, 22 Aralık 1914 – 9 Ocak 1915 tarihleri arasında 23.000 Türk askerinin dondurucu hava koşullarında ve Rusya İmparatorluğu ile aynı zor şartlarda süren kara çatışmalarında hayatını kaybettiği olay. Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihinde yaşadığı en acı yenilgilerden biri. Enver Paşa’nın emriyle başlayan ve amacı Kars, Ardahan, Artvin’i Rus hakimiyetinden kurtarmak olan harekat, 18 gün sürdü. Bu 18 gün boyunca askerler, dondurucu hava koşullarında tamamen yaya olarak veya atlarla, kısıtlı erzak ve silahla ilerleyebildikleri yere kadar ilerlediler fakat en sonunda Allahuekber Dağları onlara geçit vermedi. Gezimiz sonrası Kars merkezi gezimize başlıyoruz. Yarısı Ani, yarısı Harakani denmiş Kars için ama elbette başka başka dünyalara ve atacağımız her adımda başka tatlı şaşkınlıklara şahit olacağımız bu şehrin sokaklarında dolaşmaya başlıyoruz. Bir şehre yukarıdan bakmak gerekir önce. Bu sebeple ilk durak noktamız Kars Kalesi olacak. Sadece bir kale olmaktan çıkıp; Kars Çayının medeniyetleri birleştirdiği noktada; Aleksandr Puşkin'in izlerini taşıyan sokakları; Osmanlı taş köprüleri ve hamamlarını, şehirdeki ermeni kiliselerinden biri olan 12 Havariler Kilisesi'ni ( Kümbet Camii) geziyoruz. Rehberimiz eşliğinde, Baltık mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz caddelerde yürüyerek, fotoğraflar çektikten sonra çarşıda alışveriş molası verip ,sonrasında otelimizde akşam yemeğimizi alıyoruz.Dileyen Misafirlerimizle  Ekstra Olarak Kafkas Gecesine Gidilecektir.

6 Mart 2023-ANİ HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ 

Sabah otelde kahvaltı ardından, Ekstra olarak Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü Turu düzenlenecek. Kars’a 50 km mesafedeki Ani Harabelerine doğru yol alıyoruz. Türkiye-Ermenistan sınırına yakın , Arpaçay nehri kenarında bulunan Ani Harabeleri UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde bulunan özel bir yer. 

Ermeni mimarisinin seçkin örneklerinin yanı sıra, Gürcü ve Selçuklu mimarisinin örneklerini de izleyerek, İpek yolu üzerindeki , dönemin bu zengin şehrinde; Surlar, Zerdüşt ateşgede'si, Büyük Katedral, Eb'ul Menucehr Camii, Aziz Gregor Kilisesi ziyaret yerlerimiz arasında olacak. Rehberimizin anlatımları eşliğinde gerçekleşecek bu etkileyici gezide, Arpaçay'ı ve Ermenistan taş ocaklarını da görme fırsatınız olacak.

Ani gezisinin ardından ülkemizin yüksek rakımda bulunan tatlı su göllerinin en etkileyici olanlarından birisi olan Çıldır Gölü’ne hareket edeceğiz. Öğle yemeği molamız Çıldır Gölü kıyısındaki göl manzaralı restoranda (ekstra) Yemek sonrası, göl kıyısında serbest zaman. Kışın buz tutan ve eşsiz bir görünüme sahip olan gölde, manzaranın tadını çıkarabilir ve donduğu zamanlarda, göl üzerinde kızakla gezinebilirsiniz.

(Yıldan yıla değişmekle birlikte, Çıldır Gölü genelde 10 Ocak-30 Mart arasında tam donmus olmakta ve kızakla gezilebilmektedir)

Akşam üzeri Kars'a dönüş.Otele yerleşme akşam yemeği ve konaklama.

7 Mart 2023 -KARS-İSTANBUL-ÇORLU

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası, otelden ayrılarak, transfer aracımızla Kars Havalimanına giderek 12:35’teki uçağımızla İstanbul’a dönüyoruz. Burada bekleyen transfer aracımıza geçerek Çorlu’ya dönüyoruz.

 

UÇUŞ BİLGİSİ

Türk Hava Yolları Kars-İstanbul Havaalanı 12:35 kalkış / 14:55 varış
 

OTEL

4 Yıldızlı Otel Kategorisi -3 gece Kars Park Hotel

BU TUR OBATURİZM ORTAKLIĞI İLE YAPILMIŞTIR.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Çorlu - Ankara Tren Garı Transfer
  • Ankara Anıtkabir Gezisi
  • Turistik Doğu Ekspresi Ankara- Kars Yataklı Vagon Kompartman Bileti
  • Erzurumda Verilen Mola Süresince Erzurum Gezisi
  • Kars Garı - Otel Arası Transfer
  • Otelde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otelde 1 Gece Oda Kahvaltı Konaklama
  • Trende 1 Gece Konaklama 
  • Otelimizde 3 Açık Büfe veya Set Menü Sabah kahvaltısı
  • Otelimizde 2 Açık Büfe veya Set menü Akşam Yemeği
  • Otel - Kars Havalimanı Transferi
  • Kars - İstanbul Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti (Kişi Başı 15 kg Bagaj Hakkı)
  • İstanbul - Çorlu Havalimanı Transferi 
  • Lüks Araçlar İle Ulaşım 
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Tur Süresince Seyahat Sağlık Sigortası
  • Çorlu Travel Güvencesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tren Yolculuğu Sürecince Yapılacak Harcamalar
  • Kafkas Halk Oyunları Gösterisi
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tüm Kişisel Harcamalar
  • Erzincan Merkez ve Girvelek Şelalesi Gezisi (Tren Molası Esnasında)
  • Ani Harabeleri  ve Çıldır Gölü Gezisi
  • Sarıkamış Gezisi
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri 
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • SEYAHAT İPTAL GÜVENCE PAKETİ:100 TL (TURA 15 GÜN KALAYA KADAR MAZARETLİ İPTALİ KAPSAR)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://corlutravel.com/tur-1045-turistik-dogu-ekspresi-turu-03---07-mart-2023.html


    0 282 654 95 95


    Bu çıktı 29.03.2024 15:19 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.