ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ VE KONYA TURU 28 NİSAN - 1 MAYIS 2023 Tur Programı

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ


FESTİVALİ VE KONYA TURU

ADANA-MERSİN-TARSUS

İSMİL LALE BAHÇELERİ-KONYA
 

28 NİSAN-01 MAYIS 2023

2 GECE-3 GÜN

1 MART'A KADAR

3.300 TL YERİNE

3.000 TL

Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Mevcuttur.

Tur Tarihi Yaklaştıkça Fiyat Değişmektedir.

Tur Hareket Noktaları;
17:00 Tekirdağ Sahil Özcanlar Köfte Önü 
17:00 Çerkezköy Ticaret Odası Önü 

18:00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi Arkası (Vatan Computer Karşısı) ve Orion Avm Önü
18:30 
Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe
19:00 Mahmutbey Gişeleri İbrahim Tatlıses Köprüsü
19:15 Kavacık Durağı


NOT:Hareket saatinden 20 dakika önce kalkış noktasında bulunmanız gerekmektedir.
1.GÜN: Akşam saat 18.00 da hareketle başlar.Çorlu-İstanbul-Ankara-Aksaray'ı takiben Adana'ya varış.

2.GÜN: SABANCI MERKEZ CAMİİ-TAŞ KÖPRÜ-ULU CAMİİ ve RAMAZANOĞULLARI KÜLLİYESİ-SAAT KULESİ-PORTAKAL ÇİÇEĞİ KORTEJİ-MERSİN
 Sabah saatlerinde Adana şehir merkezini gezmeye başlıyoruz. 65.000 m2 üzerine kurulu 32 metre çaplı ana kubbesi ve 20.000 kişilik kapasitesi ile Orta Doğu’nun en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camiini ziyaret ediyoruz. Adana’nın simgesi olan ve Seyhan nehri üzerinde kurulu bir Roma dönemi köprüsü olan Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Bir sonraki durağımız ise 16.y.y dan kalma tarihi bir cami olan Adana Ulu Camii ve Ramazanoğulları Külliyesini geziyoruz. Türkiye’deki en uzun saat kulesi olan Büyük Saat Kulesini ve 1501 yılında Ermeni Saint Jacques Kilisesinin Ramazanoğlu Halil Bey’in emri ile camiye çevrilmesinden bir süre sonra mekanın yörenin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması üzerine yanıbaşına Halil Bey’in oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından yeni bir camii yaptırılmış, iki yapı birleştirilmiş haliyle Yağ Camiini panoramik olarak görüyoruz. Adana şehir turumuz bittikten sonra portakal çiçeği festival alanına kortej yürüyüşünü izlemek üzere başlangıç noktasına geçerek sizlere burada serbest zaman veriyoruz. Ünlü Rio Karnavalı gibi tamamen sivil toplum kuruluşları tarafınca organize edilen ve bu niteliği ile Türkiye’nin ilk karnavalı niteliği taşıyan portakal çiçeği kokan Ziya Paşa Bulvarındaki kortejde dans grupları, pandomimciler, sokak müzisyenleri ve ilginç birçok kostümlü kişiler yer almaktadır. Serbest zaman sonrasında akşam yemeği için , misafirlerimizle meşhur Adana Kebabı menüsünden yiyebilirler(Ekstra).Sonrasında Mersin bölgesine geçiş.Otele yerleşme ve konaklama Mersin Konaklama.

3.GÜN:TARSUS ŞELALESİ-KLEOPATRA KAPISI-ESKİ CAMİİ ve HAMAMI-MAKAMI ŞERİF CAMİİ-ROMA KALINTILARI-ULU CAMİİ-SAINT PAUL KİLİSESİ ve KUYUSU-TARSUS EVLERİ-ESHAB-I KEHY MAĞRASI-NUSRAT MAYIN GEMİSİ-İSMİL LALE BAHÇELERİ-KONYA
 Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Tarsus’u gezmeye başlıyoruz. Muhteşem görselliği ve yüksek su debisi ile adeta kulağınızı çınlatacak Tarsus Şelalesinde serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Kleopatra Kapısı, Eski Camii(Kilise Camii), Eski Hamam, Makamı Şerif Camii(Hz Danyal Peygamber Makamı) ve Roma döneminden kalan kalıntıları panoramik olarak görüyoruz. Sonrasında Türk-İslam sanatının önde gelen eserlerinden biri olan 1579 yılında Ramazanoğullarından Piri Paşanın oğlu İbrahim Bey tarafından yaptırılmış olan Selçuklu-Osmanlı uslubunda tek şerefeli minaresi olan ve Sen Piyer Kilisesi kalıntılarının üstüne yapılmış olan Ulu Camiiyi ziyaret ediyoruz. Ardından Saint Paul Kilisesi, Saint Paul Kuyusu ve çevresinde bulunan, sizlerin hayranlığını kazanacak olan eski Tarsus Evlerini ve sokaklarını fotoğraflıyoruz
Eshab-ı Kehf (Yedi Uyarlar) Mağarasının görülmesi ve Tarsus’ta son noktamız olan Nusrat Mayın Gemisini görüyoruz. Tarsus gezimizden sonra Konya'ya doğru hareket ediyoruz.Pozantı, Ereğli'yi takiben laleleriyle meşhur İsmil'de Lale Bahçelerini görüyoruz. Konyadaki otelimize varış, akşam yemeği ve konaklama.KONYA

4.GÜN: SİLLE KÖYÜ-HACI AĞA HAMAMI ve MÜZESİ-AYA-ELENA KİLİSESİ-KELEBEK TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ-MEVLANA MÜZESİ-SULTAN SELİM CAMİİ-ÜÇLER TÜRBESİ VE ŞEHİTLER ABİDESİ-ŞEMS-İ TEBRİZİ TÜRBESİ-ALAADDİN KEYKUBAT CAMİİ ve TEPESİ-KARATAY MEDRESESİ-ÇORLU
Gezimize ilk olarak Konya merkeze 7 km. mesafede olan Selçuklu Belediyesine bağlı tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan çok eski bir Rum köyü olan Sille ile başlıyoruz. Sille’de bulunan ve Rum yerleşimlerinde sıkça gördüğümüz taştan yapılmış evler, Kapadokya bölgesinde görmeye alışık olduğumuz kayalara oyulmuş evler ve kiliseler oldukça güzel görüntüler sunmaktadır. Burada bulunan Hacı Ağa Hamamı, Osmanlı köprüleri, binlerce yıl öncesine ait kaya mezarları ve 1500 yıl önce yapılmış olan Aya-Elena Kilisesi göreceğimiz eserler arasında. Dileyen misafirler serbest zaman esnasında kahvaltı yapabilirler (Ekstra). Köy ziyaretimiz sonrasında Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi ünvanın da sahibi Kelebekler Vadisine hareket ediyoruz. 15 ten fazla tür ve 1000’in üzerinde kelebeğin rahat bir şekilde uçması için tasarlanmış olan Kelebekler Vadisi gezimizi tamamlıyoruz. Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm Dünya’ya nam salmış olan Hz. Mevlana Müzesi ile gezimize dervişane kapısından girerek başlıyoruz. Kuzey batı yönünde müzemizin içinde yer alan derviş hücreleri, güney yönünde yer alan matbah ve Hürrem Paşa Türbesi, Üçler Mezarlığı’na açılan Hâmûsân ( Susmuslar ) kapısından sonra avlunun doğusunda ise Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa türbeleri yanında semahane ve mescit bölümleri ile Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina gezimizi yaparak, Sultan Selim Camiini panoramik olarak görüyoruz. Mevlana Müzesinin hemen karşısında bulunan Üçler Türbesi ve Şehitler Abidesini geziyoruz. Öğle yemeği için, Konya’mızın yöresel lezzetlerini tadına bakmak için zaman veriyoruz. Yemek sonrasında Konya turumuza devam ediyoruz. Şems-i Tebrizi Hz. Türbesini ziyaret ediyoruz. Sonraki ziyaret noktalarımız Alaaddin Keykubat Camii ve Tepesini geziyoruz. 649 yılında inşa edilen Karatay Medresesi 1955’den günümüzde Karatay Cini Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır. Konya gezimizin ardından Çorlu’ya dönüşe geçiyoruz.Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir başka Çorlu Travel organizasyonunda görüşmek üzere.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 Kişilik Mercedes Tourismo veya Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım
​*1 Gece Mersin'de Otelde Oda Kahvaltı Konaklama 
*1 Gece Konya'da Otelde Yarım Pansiyon Konaklama 
*Araç İçi İkramlar (günde 1 defa sıcak-soğuk içecekler,kek ve su)
*Program dahilindeki şehir ve çevre gezileri
*Turizm Bakanlığı’ndan Profesyonel Rehberlik Hizmeti 
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

*Çorlu Travel Refakati

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm Özel Harcamalar
*Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 
*Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri​
*Seyahat İptal Güvence Paketi (50 TL)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    DİĞER TUR BİLGİLERİ;

    • *Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir. 
    • *Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Konaklamalı turlarda oturma düzeninde her gün sıra atlayarak rotasyon uygulanır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
    • *Rezervasyonda belirtilen ulaşım ve otel bilgileri kategorileri aynı kalmak koşuluyla değişiklik gösterebilir.
    • *Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı tercih edilmelidir.
    • *Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.
    • *Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda sürekli bulundurmanız gereken eşyaları el bagajına almayı unutmayınız.
    • *Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
    • *Tur kalkmadan 1 gün önce lütfen tur kalkış saatini ve buluşma yerini büromuzdan teyit ediniz.
    • *Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
    • *İptaller son 15 güne kadar yapılmaktadır.
    • *Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur.
    • *Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
    • *Kalınacak yayla otelleri Bungalov ve standart yayla oteli yapısına sahip olup bungalov veya otel bölümündeki konaklamalar otel tarafından belirlenir. Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur. 
    • *Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
    • *Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapılacaktır.
    • *Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmaktadır.
    • *Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
    • *Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
    • *Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb.haklar geri iade edilmez.
    • *0-3 yaş çocuk ücretsizdir ve koltuk verilmez. Çocukla katılacak misafirlerimizin bizi önceden bilgilendirmesini rica ederiz.

    İptal Şartları
    https://corlutravel.com/tur-1116-adana-portakal-cicegi-festivali-ve-konya-turu-28-nisan---1-mayis-2023.html


    0 282 654 95 95


    Bu çıktı 26.04.2024 20:41 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.