GÜNÜBİRLİK CUMALIKIZIK-BURSA ve İZNİK TURU Tur Programı

GÜNÜBİRLİK CUMALIKIZIK-BURSA VE İZNİK TURU

18 EKİM 2020

175 TL

Sabah belirtilen noktalarda buluştuktan sonra İstanbul'u takiben Osman Gazi Köprüsünden geçerek kısa bir yolculuğun ardından Bursa'ya giriyoruz. Uludağ’ın kuzeyindeki dik etekler ile vadiler arasında kalan kızık köylerinden Cumalızık köyüne gidiyoruz. Burası tarihsel dokusunu iyi koruyabilmiş bir Osmanlı vakıf köyüdür. Köyün girişinde yerel yiyeceklerin satıldığı tezgahlar sizi karşılıyor. Bütün sokaklar Arnavut kaldırımı, Uludağ’dan kaynaklanan soğuk suların aktığı organik sokak dokusu, tarihi camisi-hamamı-çınarları, yakın çevredeki kilise kalıntısı ve geleneksel yaşam biçimini tanıma imkanı buluyoruz. Dünya’nın en dar aralığı olan Cin aralığını görüyoruz. Serbest zaman sonrasında Bursa şehir merkezine gidiyoruz. İlk durağımız Panorama 1326 Fetih Müzesini ziyaret ediyoruz. Daha sonra Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Bursa’nın Ayasofya’sı Ulu Camii oluyor. Ulu camii gezimizin ardından Kozahan ve Kapalı çarşıda kısa bir veriyoruz. Osmanlı tarihine yakından tanıklık etmiş Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ediyoruz. Tophane’de kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Çini diyarı İznik’e doğru yol alıyoruz. Tarih boyunca özel bir konuma sahip olan ve birçok tarihsel olaya tanıklık eden İzink’e, evresini saran yaklaşık 5 kmlik surun günümüze ulaşabilen 2 kapısından biri olan İstanbul kapıdan giriyoruz. Bizans döneminden kalan Ayasofya kilisesi kalıntıları ile gezimize başlıyoruz. Süleyman Paşa Medresesini ve İznik’in sembolü olan ve ismini minaresindeki eşsiz çinilerinden alan Yeşil Camii, günümüzde İznik müzesi olarak kullanılan Nilüfer Hatun İmareti, İznik adıyla bütünleşen çini sanatının yapımı hakkında bilgi almak üzere gideceğimiz çini atölyeleri gezeceğimiz yerlerden bazılarıdır. Panoramik şehir turu sonrasında İznik’ten ayrılıyoruz. Çorlu’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki ÇORLU TRAVEL turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Kalkış Yerleri: TEKİRDAĞ-ÇERKEZKÖY-ÇORLU-SİLİVRİ-MAHMUTBEY GİŞELER-KAVACIK DURAĞI
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 kişilik Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberlik Hizmeti
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*Seyahat Sağlık Sigortası(tur süresince)
*
ÇORLU TRAVEL Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Öğle Yemekleri
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Ulaşım araçları:

    Mercedes Travego: 46+1+1 koltuklandırma, ABS, ASR, klima, koltuk arkası tv ve USB girişi, bazılarında internet, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, CD ve DVD oynatıcı.

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI;
    Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.


    İptal Şartları
    https://corlutravel.com/tur-225-gunubirlik-cumalikizik-bursa-ve-iznik-turu.html


    0 282 654 95 95


    Bu çıktı 16.04.2024 09:35 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.