LAVANTA TARLALARI VE SALDA GÖLÜ TURU Tur Programı

LAVANTA TARLALARI VE SALDA

GÖLÜ TURU

17-19 TEMMUZ 2020

1 GECE-2 GÜN

499 TL

SAGALASSOS ANTİK KENTİ FARKI İLE
SALDA GÖLÜ FARKI İLE

HİLTON GARDEN ISPARTA

Tur Hareket Noktaları ; 

20.00 Tekirdağ Sahil Truva Önü
20.00 Çerkezköy Eski Otogar Önü
21.00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi arkası ve Orion Avm Önü
21.30 Silivri Halk Bankası Önü
22.00 Mahmutbey Gişeleri (İbrahim Tatlıses Köprüsü)
22.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü

Not:Rezervasyon sırasında lütfen biniş noktanızı belirtiniz.

1.GÜN: ÇORLU HAREKET
Saat 21.00’da Çorlu eski kız meslek durağından hareketle başlar.

2.GÜN: KUYUCAK KÖYÜ-LAVANTA BAHÇELERİ-EĞİRDİR-EĞİRDİR GÖLÜ-PROF.DR. TURAN YAZGAN ETNOGRAFYA HALI ve KİLİM MÜZESİ-GÜLCÜ İSMAİL EFENDİ HEYKELİ-SÜLEYMAN DEMİREL HEYKELİ-GÜL HEYKELİ-ISPARTA

  Bilecik, Afyon üzerinden Isparta’nın Lavanta üretimi ile meşhur Keçiborlu ilçesinin Kuyucak (Lavanta) Köyüne gidiyoruz. Lavantalar, haziran sonu morarmaya başlıyor ve temmuz ayı çiçekleri patlayınca mosmor oluyor. Temmuz ortasına kadar, hasat başlıyor ve lavantalar toplanıp yağları çıkartılıyor. Kurusundan elde edilen yağın parfümeri sektöründe kullanılmasının yanı sıra gıda ve temizlik sektörleri için de önemli bir ham madde oluşturuyor. Bu köyde, doğa ile baş başa, mis gibi kokusuyla sizi büyüleyen lavanta tarlalarını görme, tarlalara girerek lavanta toplama, ve bol bol fotoğraf çekme şansına sahip olacağız. Burada oluşturulan reyonlarda köylülerin kendi ürettiği lavanta ürünleri ve diğer köy ürünlerinden alışverişler yapabilirsiniz. Köy içerisindeki kerpiç evleri, kaldırım kenarlarındaki lavanta öbekleri ile bizleri etkiliyor. Kuyucak köyü halkı genellikle lavanta üretiminden geçimini sağlıyor. Lavanta dışında bir diğer gelir kaynağı da hatmi çiçeği, papatya ve kekik gibi yörede doğal şekilde yetişen otları ve çiçekleri toplayıp kurutuyor ve satıyorlar. Göller Bölgesinin en büyük doğal zenginliklerine sahip Eğirdir Gölü’ne gidiyoruz. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurlarını kullanarak, kısa bir doğa yürüyüşü yapıyoruz. Akşam çaylarımızı, bu güzel ortamda içtikten sonra, Isparta’ya hareket ediyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek molamızdan sonra Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesini geziyoruz. Isparta’ya gülü getiren Gülcü İsmail Efendi Heykelini, Süleyman Demirel Heykelini ve Isparta’nın sembolü Gül Heykelini görerek turumuzu gerçekleştiriyoruz.. Isparta merkezde serbest zaman veriyor ve meşhur, gül suyu, gül lokumu, gül sabunu alışverişlerimizi yapıyoruz. Otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3.GÜN: ISPARTA-SAGALASSOS ANTİK KENTİ-BURDUR-ARKEOLOJİ MÜZESİ-SALDA GÖLÜ-ÇORLU
  Değerli misafirlerimiz, otelde alınan sabah kahvaltısı sonrasında, Isparta şehir merkezinden ayrılıyoruz. Yemyeşil bir ovanın devamında Sagalassos Antik Kenti bizi karşılıyor… Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile her geçen gün yeni görüntülere kavuşan bu güzel ören yerini geziyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi'nin hala akan suyundan içince hoş bir duygu yaşayacaksınız…Çeşmelerinin görkemi, dünyanın en yüksek rakımlı, 9.000 kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarları ile bilinen Sagalassos Antik Kenti gezimiz sonrasında, Sagalassos’u geride bırakarak, şirin mi şirin, tabiat ile iç içe, kendine has dokusu, lezzetleri, gölü ve bir çok tarihi köşesi ile rağbet gören illerimizden birisi olan Burdur’a geçiyoruz. Zengin buluntuları ile güzel bir müze olan Burdur Arkeoloji Müzesini geziyoruz. Sagalassos heykellerini, Hacılar, Kremna, Bubon gibi yerlerden getirilen buluntuları, Burdur Saat Kulesini panoramik olarak görüyoruz. Öğle yemeği için mola veriyoruz. Turumuzun devamında, Burdur Gölünün manzarası eşliğinde, Hacılar Köyünden ilerleyerek, sonrasında, Yarışlı Gölünü de görerek, Türkiye’nin en derin ve berrak göllerinden biri olan Salda Gölüne varıyoruz. Uzayıp giden beyaz ve temiz kumsalı ile mavinin tüm tonlarını, doğal güzelliklerini cömertçe sunması nedeniyle Salda Gölüne Türkiye’nin Maldivleri unvanı verilmiştir. Şehir gürültüsünden uzak, sessiz ve sakin, huzur verici bu ortamın, tertemiz havasını soluyarak, fotoğraf molası veriyoruz. Gezilerimiz ardından, Çorlu'ya hareket ediyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki ÇORLU TRAVEL turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Kalkış Yerleri: ÇERKEZKÖY-TEKİRDAĞ-ÇORLU-SİLİVRİ-MAHMUTBEY-KAVACIK
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*4* Otelde 1 Gece Otelde Yarım Pansiyon Konaklama (akşam yemeği+sabah kahvaltısı)
*Seyahat Sağlık Sigortası (tur süresini kapsar)
​*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberlik Hizmeti
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*
ÇORLU TRAVEL Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Öğle Yemekleri
*Akşam Yemeğinde Alınan İçecekler
*Minibar Kullanımı
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
*İlk Gün Yolda Alınan Sabah Kahvaltısı
*Son Gün Yolda Alınan Akşam Yemeği



Kalkış Yerleri
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (21:00)
  • Çorlu Orion AVM Önü (21:00)
  • Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe (21:30)
  • Mahmutbey Gişeleri (22:00)
  • Kavacık Otobüs Durağı (22:15)
Notlar

İptal Şartları
https://corlutravel.com/tur-34-lavanta-tarlalari-ve-salda-golu-turu.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 25.04.2024 22:24 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.