KAPADOKYA TURU 21-23 MAYIS 2021 Tur Programı

KAPADOKYA TURU

21-23 MAYIS 2021

2 Gece-2 Gün
1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

5 YILDIZLI ÜRGÜP DİNLER OTEL FARKIYLA


499 TL

Tur Hareket Noktaları;
19:00 Saray Ziraat Bankası Önü (En az 5 kişilik grup olması durumunda servis sağlanacaktır.)
19.10 Kapaklı Kale Seyahat Önü (En az 5 kişilik grup olması durumunda servis sağlanacaktır.)
19:30 Tekirdağ Sahil Truva Önü 
19:30 Çerkezköy Eski Otogar Önü 
20:30 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi arkası ve Orion Avm Önü
21:10
Silivri BP Onaterler Benzinlik önü
21:40 Mahmutbey Gişeleri (İbrahim Tatlıses Köprüsü)
22:00 Kavacık Durağı
NOT:Hareket saatinden 20 dakika önce kalkış noktasında bulunmanız gerekmektedir.

1.GÜN: ÇORLU-KAPADOKYA

Gezimiz saat 20.30'da Çorlu’ dan eski kızmeslek durağından hareketle başlar. İstanbul, Bolu, Ankara-Gölbaşı yönünde devam ederken Şereflikoçhisar yakınlarında bembeyaz bir cenneti andıran Tuz Gölünün güzelliği ile karşılaşıyoruz. Tektonik bir çukurun en derin yerinde bulunan ve platolarla çevrelenen Tuz Gölü ‘Koçhisar Gölü’ olarak da biliniyor. Neojen evresinde tektonik yer hareketleriyle oluşan bu çukur bölge, güney doğu ve batı yönünde aktif faylarla çevrili. Yeraltına süzülen meteorolojik sular gölün tabanındaki tuz domlarını eriterek, tuzlu suları tektonik hatlardan yüzeye taşıyor. Gölün tuz oluşumunun tarifi olan bu süreç sonrasında dipteki tuz toplanıp işleniyor ve sofralarımıza sodyum klorür yani tuz olarak geliyor. Aksaray’ı takiben, sabah saatlerinde Kapadokya bölgesine varıyoruz.

2.GÜN: IHLARA VADİSİ-AĞAÇALTI ve YILANLI KİLİSESİ-KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ-ÜÇ GÜZELLER-ASMALI KONAK-TURASAN ŞARAP FABRİKASI
   Bölgedeki dağların püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan Kapadokya bölgesini gezmeye başlıyoruz. İç Anadolu'nun en yüksek dağlarından Hasan Dağı 'nın eteklerine gidiyoruz. Güzergahımız üzerinde bulunan Selime köyünü ve Selime Katedralini panoramik olarak görüyoruz. Kapadokya bölgesinin en önemli inziva yerlerinden biri olan, Ihlara Vadisi'ne varıyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren Ihlara Vadisi'nde, Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kilise'yi ziyaret edip, rehberimiz bilgilendirmeleriyle buradaki turumuzu gerçekleştiriyoruz. Melendiz çayı boyunca keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Türkiye'nin en ilginç ve modern camiilerinden biri olan Derinkuyu Park Camiisini ve  yine aynı yerde bulunun Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelini panoramik olarak görüyoruz. Bölgenin önemli Rum yerleşimlerinden biri olan 19. yüzyıla ait olarak da bilinen Üzümlü Kiliseyi panoramik olarak görüyoruz. (Ziyarete kapalıdır) Daha sonra yönümüzü Kaymaklı Yeraltı Şehri’ne çeviriyoruz. Kaymaklı Yeraltı Şehri; yerin altında 7 kat olarak inşa edilmiş ve %15’i ziyarete açık olan bu yer altı şehrine dar koridorlardan giriyoruz. Kiliseler, şapeller, şırahaneler, erzak depoları, mutfak gibi sosyal yaşam alanlarını geziyoruz. Bu büyüleyici ortamdan ayrılarak, bölgede yetişen, oldukça lezzetli çifte kavrulmuş kabak çekirdeği alma imkanı veriyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi'nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkii'nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası sonrasında, Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, mimarisi bölgeye özgü olan konağa geziyoruz. Volkanik arazinin armağanlarından  Kapadokya’nın o güzel üzümlerinden yapılan ve Türkiye'nin en büyük şarap fabrikalarından biri olan, Turasan şarap fabrikasına uğruyarak, şarap alışverişimizi tamamlıyoruz. Turun bitiminde otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Akşam yemeği sonrasında, isteyen konuklarımızla (ekstra) Kapadokya’ ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekanlarında, müzikli unutamayacağınız bir Türk Gecesine katılıyoruz.  http://www.dinler.com/

3.GÜN: GÜVERCİNLİK VADİSİ-ONİKS TAŞ ATÖLYESİ-PANORAMA-GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ-ÇANAK ÇÖMLEK ATÖLYESİ-PAŞA BAĞLARI-DEVRENTLER-HACI BEKTAŞ-I VELİ TÜRBESİ ve MÜZESİ-ÇORLU
Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Kapadokya Bölgesini gezmeye devam ediyoruz. Bir zamanların insanlara yardım eden perilerinin, güvercinlere dönüştükten sonra da insanlara yardım etmeye devam etmelerinin efsanesini dinliyor ve ilk olarak Güvercinlik Vadisi'ni ardından Uçhisar Kalesini görüntüleme fırsatı buluyoruz. Bölgede patlayan volkanların lavlarının oluşturduğu,bölgeye özgü oniks taşının işlendiği ve satıldığı mağazaya giderek, hediyelik alma imkanı veriyoruz. Manzara Vadisi’ ne giderek, muhteşem manzarası eşliğinde çaylarımızı kahvelerimizi yudumluyoruz. Adeta bir açık hava müzesini andıran bölgede sırasıyla, bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile M.S. 9. Y.Y. arasında ortaya çıkmış olan Uçhisar Kalesi'ni panoramik olarak görüp fotoğraflıyoruz. Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini birleştirerek ziyarete gelenlere doyumsuz zevk ile sunan Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret ediyoruz. Kaya içine oyulmuş Manastırlar, Kiliseler, Şapeller, Yemekhaneler, Mutfaklar ve yaşam alanlarından oluşan bu açık hava müzesini geziyoruz. (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise), İncil' in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. O bölgeye özgü toprakla üretilen Çanak-Çömlek  atölyelerine geliyoruz. Bir tezgahın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkanınız olacak. Kapadokya’nın güzel vadilerinin manzarası eşliğinde yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Değişik şekillere benzetilen Peribacalarının bulunduğu Paşa bağları ve Devrentler'i görüyoruz. Bu vadiler, eşsiz güzelliklerine hayal gücümüz ile tanıklık ediyor. Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi'ni ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Sırasıyla; Nadar, Dergah, Ergah ve Hazret Avlularını ve etraflarını süsleyen yapıları (Üçler ve Aslanlı Çeşme, Aşevi, Cami, Mihman Evi, Meydan Evi, Çilehane, Kırklar Meydanı) ziyaret ediyoruz. Son olarak Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve Balım Sultan'ın Türbelerini de ziyaret ettikten sonra Hacı Bektaş’tan ayrılıyoruz. Çorlu'ya dönüşe geçiyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki ÇORLU TRAVEL turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

*REZERVASYON ESNASINDA EKSTRA OLAN SEYAHAT İPTAL GÜVENCE PAKETİNİ YAPTIRMANIZ TAVSİYE EDİLİR.

Kalkış Yerleri: SARAY-KAPAKLI-TEKİRDAĞ-ÇERKEZKÖY-ÇORLU-SİLİVRİ-MAHMUTBEY-KAVACIK
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 kişilik Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*1 Gece 5 Yıldızlı Otelde Yarım Pansiyon Konaklama (akşam yemeği+sabah kahvaltısı) 
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberlik Hizmeti
*Seyahat Sağlık Sigortası (tur süresince)
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*
Çorlu Travel Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Öğlen Yemekleri
*Akşam Yemeğinde Alınan İçecekler
*Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar    
*Geleneksel Türk Gecesi Eğlencesi
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri 
*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
*Otelde yapılan ekstra harcamalar
*Seyahat İptal Güvence Paketi (15 TL)



Kalkış Yerleri
  • Çerkezköy Ticaret Odası Önü (19:30)
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (20:30)
  • Çorlu Orion AVM Önü (20:30)
  • Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe (21:00)
  • Mahmutbey Gişeleri (21:30)
  • Kavacık Otobüs Durağı (21:45)
Notlar

Ulaşım Araçları
  Mercedes Travego: 46+1+1 koltuklandırma, ABS, ASR, klima, koltuk arkası tv ve USB girişi, bazılarında internet, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, CD ve DVD oynatıcı.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI;
Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.


İptal Şartları

*Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir. 

*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Konaklamalı turlarda oturma düzeninde her gün sıra atlayarak rotasyon uygulanır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
*Rezervasyonda belirtilen ulaşım ve otel bilgileri kategorileri aynı kalmak koşuluyla değişiklik gösterebilir.
*Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı tercih edilmelidir.
*Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.
*Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda sürekli bulundurmanız geren eşyaları el bagajına almayı unutmayınız.
*Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
*Tur kalkmadan 1 gün önce lütfen tur kalkış saatini ve buluşma yerini büromuzdan teyit ediniz.
*Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
*İptaller son 15 güne kadar yapılmaktadır.
*Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur.
*Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
*Kalınacak yayla otelleri Bungalov ve standart yayla oteli yapısına sahip olup bungalov veya otel bölümündeki konaklamalar otel tarafından belirlenir. Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur. 
*Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
*Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapılacaktır.
*Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmaktadır.
*Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
*Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
*Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb.haklar geri iade edilmez.
*Turu satın almış olan misafirlerimiz web sitemizde yer alan kullanım sözleşmemizi kabul etmiş olur.
https://www.corlutravel.com/icerik-2570027-konaklama_tur_kayit_sozlesmesi.html

https://corlutravel.com/tur-422-kapadokya-turu-21-23-mayis-2021.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 29.03.2024 01:55 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.