GÜNÜBİRLİK ÜSKÜDAR-KUZGUNCUK-BEYLERBEYİ SARAYI TURU 14 KASIM 2020 Tur Programı

GÜNÜBİRLİK İSTANBUL ÜSKÜDAR-

KUZGUNCUK-

BEYLERBEYİ SARAYI TURU

14 KASIM 2020 

KAHVALTI DAHİL

125 TL

Tur Hareket Noktaları;
06:00 Çerkezköy Eski Otogar Önü
06:00 Tekirdağ Sahil Truva Önü
07:00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi arkası ve Orion Avm Önü
07:30 Silivri E-5 Halk Bankası Önü
08:05 Mahmutbey Gişeleri (İbrahim Tatlıses Köprüsü)

NOT: Hareket saatinden 20 dakika önce kalkış noktasında bulunmanız gerekmektedir.

 ÜSKÜDAR-3.AHMET ÇEŞMESİ-KIZ KULESİ-MİHRİMAH SULTAN KÜLLİYESİ-SADRAZAM İBRAHİM ETHEM ve KAPTAN-I DERYA SİNAN PAŞA TÜRBELERİ-VALİDE SULTAN KÜLLİYESİ-KUZGUNCUK-KUZGUNCUK İSKELESİ-KUZGUNCUK EVLERİ-İCADİYE CADDESİ-BETH YAAKOV SİNAGOGU-KUZUGUNCUK CAMİİ-SURP KRİKOR LUSAVORİÇ KİLİSESİ-ÜRYANİZADE SOKAĞI-CEMİL MOLLA KÖŞKÜ-PERİHAN ABLA SOKAĞI-BEYLARBEYİ SARAYI-ÇORLU

Sabah saat 07.00’de eski kız meslek lisesinin arkasından hareketle başlar. İstanbul gibi koca bir metropolün ortasında Boğaz’ın hemen kıyısında, koca çınarların ve mis kokulu rengarenk çiçeklerin arasında huzur bulacağınız bu şirin bölgeyi gezmeye başlıyoruz. Turumuza ilk olarak İskele Meydanından başlıyoruz. Şehrin farklı noktalarında da örneklerini görebileceğiniz bir zamanlar meydanları ihtişamı ile süsleyen, Osmanlı dönemi yapısı 3.Ahmet çeşmesi olacaktır. Deniz kenarında inşa edilen çeşme, zaman içerisinde günümüzdeki yerine taşınmıştır. Bu tarihi yapının üzerinde Şair Nedim, Şakir, Kırımlı Mustafa’nın ünlü dizeleri görülebilir. Üsküdar sahilinde Kız Kulesini fotoğraf  çekmek isteyen misafirlerimiz için kısa bir mola veriyoruz. Fotoğraf molasından sonra, Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan adına yapılmış olan külliyeyi ziyaret ediyoruz. Külliye ve cami bünyesinde Mihrimah Sultan’ın oğulları, Sadrazam İbrahim Ethem ve Kaptan-ı Derya Sinan Paşa türbeleri de görüyoruz. Bir sonraki durağımız İstanbul’un en ünlü kuş saraylarından bir tanesine sahip olan Valide Sultan Külliyesi olacaktır. Gezimizi tamamladıktan sonra Paşa Limanı Parkı ve Tekel Fabrikasını dışardan görerek yaklaşık on dakikalık bir yürüyüş ile Kuzguncuk’a varıyoruz. Kuzguncuk tarih boyunca Ermeni, Yahudi, Müslüman ve Hristiyanların iç içe yaşadığı hoşgörünün hakim olduğu bir semt olarak bilinmektedir. Bu nedenle de bir kilise, bir cami ve bir sinagogu çoğu zaman yan yana görürsünüz. Kuzguncuk'ta gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen şüphesiz Kuzguncuk evleridir. Arnavut kaldırımlı, rengarenk cumbalı evlerinin arasından yürürken büyülenmemek elde değildir. Cumbalı evlerden sarkan sardunyalar, begonviller arasında kendinizi adeta çiçek bahçesinde hissedersiniz. Kuzguncuk iskelesi, İcadiye Caddesi, Beth Yaakov sinagogu (dışarıdan), Kuzguncuk camii, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni kilisesi, Üryanizade Sokağı, Cemil Molla Köşkü, Ekmek Teknesi dizisi çekiminde yer alan sokaklar ve yapılar, Perihan Abla sokağı, çift katlı cumbalı ve rengarenk evlere sahip Üryanizade sokağı ve Hagios Panteleimon kilisesi, Bostan, Sanat ve tasarım atölyeleri, Cemil Molla köşkü, Marco Paşa köşkü bulunmaktadır. Kuzguncuk gezimizten sonra Beylerbeyi’ne doğru hareket ediyoruz. Bölge Bizans döneminde İstavroz, sonraları ise Rumeli Beylerbeyi Mehmed Paşa’nın buradaki yalısından dolayı Beylerbeyi adını almıştır. Osmanlı padişahlarının sayfiye mekânı ve yabancı devlet başkan ya da hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konukevi olarak düşünülmüş ve devrin padişahı Sultan Abdülaziz’in (1861-1876) isteği üzerine inşa edilmiştir. Beylerbeyi Sarayını ziyaretimiz sonrasında Beylerbeyi sokaklarında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Çorlu’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki ÇORLU TRAVEL turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

NOT: Bu turumuz tamamen yürüyüş yapmaya ve fotoğraf çekmeye yönelik bir tur olup,sık sık tarihi eserler görebileceğiniz kültür ve şehir içi yürüyüş-fotoğraf gezisidir. Gezimiz kalabalık bölgelerde olacağından dolayı rehberimizin anlatımını rahatlıkla dinleyebilmek için kulaklık almanızı tavsiye ederiz.

Kalkış Yerleri: ÇERKEZKÖY-TEKİRDAĞ-ÇORLU-SİLİVRİ-MAHMUTBEY
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 Kişilik Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehber
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*Tabakta Kahvaltı
*ÇORLU TRAVEL Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Turda Alınan Yemekler
*Tur Esnasında Kullanılacak Kulaklık Seti (5TL)



Kalkış Yerleri
  • Çerkezköy Ticaret Odası Önü (06:00)
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (07:00)
  • Çorlu Orion AVM Önü (07:00)
  • Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe (07:30)
Notlar

Ulaşım Araçları

Mercedes Travego: 46+1+1 koltuklandırma, ABS, ASR, klima, koltuk arkası tv ve USB girişi, bazılarında internet, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, CD ve DVD oynatıcı.
1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI;
  Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.  


İptal Şartları
  • Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir.  
  • Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
  • Tur kalkmadan 2 gün önce lütfen tur kalkış saatini, buluşma yeri büromuzdan teyit ediniz.
  • Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
  • İptaller son 3 güne kadar yapılmaktadır.
  • Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
  • Rezervasyonda belirtilen ulaşım ve otel bilgileri kategorileri aynı kalmak koşuluyla değişiklik gösterebilir.
  • Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur. Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
  • Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
  • Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapacaktır.
  • Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
  • Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
  • Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 
  • 0-3 YAŞ ÇOCUKLAR ÜCRETSİZDİR. ÇOCUK GETİRECEK MİSAFİRLERİMİZİN BİZİ BİLGİLENDİRMESİNİ RİCA EDERİZ. 
  • Turu satın almış olan misafirlerimiz web sitemizde yer alan kullanım sözleşmemizi kabul etmiş olur. https://www.corlutravel.com/icerik-2570027-konaklama_tur_kayit_sozlesmesi.html
  •  
https://corlutravel.com/tur-44-gunubirlik-uskudar-kuzguncuk-beylerbeyi-sarayi-turu-14-kasim-2020.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 29.03.2024 01:22 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.