MUHTEŞEM BOZCAADA - ASSOS TATİLİ 24-26 EYLÜL 2021 Tur Programı

~~YAZ SEZONU SONU ~~

BOZCAADA- ASSOS  TATİLİ

Hem kültür, Hem deniz Hem Havuz !

 

24-26 EYLÜL 2021

2 GECE - 3 GÜN
2 GECE YARIM PANSİYON KONAKLAMA

******* ASSOS BARBAROSSA HOTEL *******

850 TL

Tur Hareket Noktaları;

03:00 Çerkezköy Eski Otogar Önü 
03:00 Silivri Eski Kipa Önü
04:00 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi Durağı
04:35 Tekirdağ Sahil Truva Önü
05
:35 Malkara Pullukçu Petrol 

NOT:Hareket saatinden 20 dakika önce kalkış noktasında bulunmanız gerekmektedir.

1.GÜN; ÇORLU- BOZCAADA-CENEVİZ KALESİ-BOZCAADA SOKAKLARI-ASSOS-BEHRAMKALE KÖYÜ-ATHENA TAPINAĞI-ASSOS ÖREN YERİ
 Belirtilen noktalarda buluştuktan sonra Tekirdağ, Keşan, Çanakkale’yi takiben sabah saatlerinde mitolojik efsanelerde adı sıkça geçen Bozcaada’ya geçiyoruz. Adanın en görkemli yapısı olan kale turumuza başlıyoruz. Kale gezimiz esnasında, hem ada ile ilgili, hem de kale ile ilgili, bilgilerimizi aldıktan sonra, kale ziyaretimiz sonrasında mübadele yıllarına kadar Rumlar ve Türklerin yüzlerce yıldır barış içinde yaşadığı Bozcaada’da, şimdi bir elin parmakları kadar Rumlar kalmış, kültürlerin kaynaştığı; Rum Mimarisi Evleri, Tarihi Kilisesini görüyor ve sokaklarında keyifli yürüyüşler yapıyoruz.Şirin sokakları ve eski Rum evleriyle, üzüm bağlarıyla, pırıl pırıl deniziyle bizi büyüleyecek olan Bozcaada sokaklarını gezmeye başıyoruz. Ada sokaklarını gezerken yöresel lezzetleri tadabilir, sevdiklerinize Bozcaada ürünlerinden sakızlı ve bademli kurabiye, çeşit çeşit reçeller(domates,incir,süt,gelincik,üzüm gibi) mevsiminden üzüm, çeşitli hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restaurantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Şarap fabrikasında şarap yapımı hakkında bilgiler alıp şarap alış verişi yapıyoruz. Ayrıca Bozcaada’nın yine meşhur domates reçelinden almayı unutmayın!!! Çınaraltında kahvelerimizi yudumlayıp feribota binerek adadan ayrılıyoruz. Doğayla, denizle ve tarihle iç içe olan Assos'a geçiyoruz. Antik dönemin en güzel kentlerinden olan Assos’un bulunduğu Behramkale Köyüne doğru yol alıyoruz. Yöreye özgü taş evler arasından geçip Akrapol’e çıkıp, Athena Tapınağının kalıntıları arasından Ege denizinin nefis manzarasını görüntülüyoruz. Athena Tapınağı aynı zamanda Aristo'nun felsefe okulunu kurduğu yerdir. Edremit Körfezinin muhteşem manzarası eşliğinde Tapınak hakkında bilgiler alıp, fotoğraf çekimlerimizi yapıyoruz. Eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adasını görebilirsiniz. Buradan panoramik olarak Assos limanını görüyoruz. Bölge halkının el işi göz nuru işlemeleri ve yöresel limon kekiği alışverişlerimizi yapıyoruz. Serbest zaman sonrasında otelde akşam yemeği ve konaklama. ASSOS BARBAROSSA OTEL 
https://www.assosbarbarossaotel.com/

2.GÜN; Tüm gün Otelde Deniz-Kum-Güneş-Havuz Keyfi

  Siz değerli misafirlerimiz otelde alınan kahvaltı sonrasında havuzun,denizin doyasıya tadını çıkarıp güneşlenebilirsiniz.Akşam yemeğimizi otelde alıyoruz. ASSOS OTELDE KONAKLAMA  BARBAROSSA OTEL https://www.assosbarbarossaotel.com/

3.GÜN; ADATEPE-ZEUS ALTARI-ZEYTİNYAĞI FABRİKASI ve MÜZESİ-YEŞİLYURT KÖYÜ- ÇANKKALE- TRUVA ATI- AYNALI ÇARŞI- ÇORLU

  Sabah otelde alınan kahvaltının ardından oksijen cenneti Kazdağları turumuz başlıyor. Rum ustaların elinden çıkmış, taş yapılarıyla bilenen tarihi Adatepe Köyünde çınar ağacı altındaki çay bahçelerinde mola veriyoruz. İsteyen konuklarımız keçi sütlü veya otlu dondurmanın tadına bakabilirler. Yüzyılların birikiminin oluşturduğu taş işçiliğinin örnekleri köyde mevcut binalarda görülmektedir. Çevrede betonlaşmanın başlaması nedeniyle köy 1989 yılında SIT alanı ilan edilmiştir. Köyün Türk yerleşiminin ilk olarak Selçuklu döneminde başlamıştır. Adatepe Köyünün hemen yanında yer alan, tarihte ilk güzellik yarışmasının tapıldığı Zeus Altarına uğrayıp buranın mitolojik öyküsünü dinliyoruz. Yolumuzun üzerinde olan zeytinyağı fabrikası ve müzesini geziyoruz. Müzede eski zeytinyağı presleri, zeytin toplama aletleri, taşıma ve saklama kapları, çeşitli folklorik objeler görülebilir. Aynı zamanda geleneksel usulde zeytinyağı sabun yapım tekniği de açıklamalı olarak sergilenmektedir. Zeytinyağı yapımı hakkında bilgiler alıp, tadım sonrası alışverişlerimizi yapabiliriz. Kaz Dağları'nın eteklerinde kurulu olan ve eski adı Büyük Çetmi olan Yeşilyurt köyüne uğruyoruz. Köyde Rumlar ve Türkler yüzyıllardır birlikte yaşamışlar ancak Rumlar mübadele ve ekonomik gerekçelerle köyü terk etmek zorunda kalmışlardır. Köyde Türkmen ve Yörük kültürü hakimdir. Burada verceğimiz serbest zaman sonrasında Kazdağları'ndaki gezimizin ardından Çanakkale merkeze geçip Truva atında hatıra fotoğrafı çektiriyoruz. Aynalı Çarşıda alış veriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki ÇORLU TRAVEL turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Otelde Yeme-İçme

Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dışında alınan tüm yiyecekler ücretlidir.Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretlidir.Minibar misafir talebi doğrultusunda ücretli olarak doldurulmaktadır.

Plaj

Denize 50 m konumdaki tesisin bir plajı ve iskelesi bulunuyor.Plajda şezlong,şemsiye ve localar otel misafirlerine ücretsizdir.

NOT : Feribot ve gemi seferleri esnasında yaşanan gecikmelerde şirketimiz sorumlu tutulamaz.

Kalkış Yerleri: SARAY-KAPAKLI-ÇERKEZKÖY-ÇORLU-TEKİRDAĞ
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 kişilik Travego lüks otobüslerle ulaşım (Pandemi sebebiyle %50 doluluk sağlanmaktadır.
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*2 Gece Otelde Yarım Pansiyon Konaklama (sabah kahvaltısı+akşam yemeği)
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehberler Eşliğinde Gezi
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*Feribot Geçiş Ücretleri 
*
ÇORLU TRAVEL Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Öğle Yemekleri
*Akşam Yemeğinde Alınan İçecekler
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Seyahat İptal Güvence Paketi (Kişi Başı 20 TL)



Kalkış Yerleri
  • Çerkezköy Ticaret Odası Önü (01:00)
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (02:00)
Notlar

Ulaşım Araçları
  Mercedes Travego: 46+1+1 koltuklandırma, ABS, ASR, klima, koltuk arkası tv ve USB girişi, bazılarında internet, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, CD ve DVD oynatıcı.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI;
  Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.


İptal Şartları

*Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir. 

*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Konaklamalı turlarda oturma düzeninde her gün sıra atlayarak rotasyon uygulanır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
*Rezervasyonda belirtilen ulaşım ve otel bilgileri kategorileri aynı kalmak koşuluyla değişiklik gösterebilir.
*Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı tercih edilmelidir.
*Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.
*Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda sürekli bulundurmanız geren eşyaları el bagajına almayı unutmayınız.
*Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
*Tur kalkmadan 1 gün önce lütfen tur kalkış saatini ve buluşma yerini büromuzdan teyit ediniz.
*Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
*İptaller son 15 güne kadar yapılmaktadır.
*Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur.
*Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. 
*Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
*Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapılacaktır.
*Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmaktadır.
*Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
*Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
*Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb.haklar geri iade edilmez.
*Turu satın almış olan misafirlerimiz web sitemizde yer alan kullanım sözleşmemizi kabul etmiş olur. https://www.corlutravel.com/icerik-2570027-konaklama_tur_kayit_sozlesmesi.html

https://corlutravel.com/tur-490-muhtesem-bozcaada---assos-tatili-24-26-eylul-2021.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 28.03.2024 16:40 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.