GÜNÜBİRLİK FENER-BALAT-AYVANSARAY TURU 18 EYLÜL 2022 Tur Programı

FENER-BALAT-AYVANSARAY TURLARI

18 EYLÜL 2022

250 TL

Tur Hareket Noktaları;

06:30 Tekirdağ Sahil Truva Önü (10 Kişi Üzeri Olması Halinde Servis Sağlanacaktır.)
06:30 Çerkezköy Eski Otogar Önü (10 Kişi Üzeri Olması Halinde Servis Sağlanacaktır.)
07:30 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi Arkası ve Orion Avm Önü
08:00 Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe

NOT:Hareket saatinden 20 dakika önce kalkış noktasında bulunmanız gerekmektedir.

ESKİ TÜTÜN DEPOSU-GÜL CAMİİ-FENER RUM PATRİKHANESİ-DEMİR KİLİSE-FENER SOKAKLARI-KANTEMİROĞLU SARAYI KALINTILARI-SANCAKTAR YOKUŞU-FENER RUM LİSESİ-MESNEVİHANE-AZİZE MARİASI KİLİSESİ-BALAT SOKAKLARI-AGORA MEYHANESİ-SURP HRAŞTAGABED ERMENİ KİLİSESİ- FERRUH KETHÜDA CAMİSİ-AYVANSARAY-BLAHERNA AYAZMA KİLİSESİ
 Sabah 07.30’da eski kız meslek lisesinin arkasından hareketle başlar. Cibali’deki “eski tütün deposu” olarak da bilinen Kadir Has Üniversitesi içindeki Rezzan Has Müzesi ile gezimize başlayacağız. Kapsamlı bir restorasyonla eski bir sanayi kuruluşundan nitelikli bir eğitim kurumuna dönüşen bu yapıyı gezeceğiz. Rezzan Has Müzesi ile birlikte Cibali sokaklarında yürüyüşümüz başlayacak. Tarihi Cibali Kapısı ve Cibali Karakolu’nu görüp Gül Camisi’ne geçeceğiz. Bizans’ın gösterişli kiliselerinden birisiyken fetihten sonra camiye çevrilmiş bu yapı, özellikle iç süslemeleriyle sizi çok şaşırtacaktır. Buradan sonraki durağımız Fener Rum Patrikhanesi (Aya Yorgi Kilisesi) olacak. Dünya Ortodoksluğunun merkezi olan Patrikhanenin dinsel ve siyasal hikayesi ilginizi eminiz ki çok çekecektir. Patrikhane gezisinden sonra Demir Kilise (Sveti Stefan Bulgar Kilisesini) geziyoruz. Eski Fener sokaklarında yürüyerek tarihi dokuyu inceleyeceğiz. Sırasıyla Kantemiroğlu Sarayı kalıntıları, Sancaktar yokuşu, Fener Rum Lisesi (Kırmızı Okul) ve Mesnevihane’yi gördükten sonra hüzünlü hikayesi ve ilginç mimarisiyle sizi çok etkileyecek olan Moğolların Azize Mariası Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz. Panoramik olarak Kız Lisesini (Yovakimyan Okulu’nu) da görerek öğle yemeği için serbest zaman vereceğiz. Yemek sonrası istikametimiz Balat olacak. Eski Balat sokaklarında yapacağımız yürüyüşümüzde birbirinden ilginç mimari örnekler görme ve fotoğraflama şansınız olacaktır.  Eski zaman İstanbul'unda ağırlıklı olarak Musevi cemaati mensubu kişilerin yaşadığı Balat’ta; Çana, Yanbol ve Ahrida Sinagoglarını dışardan görüp hikayelerini dinleyeceğiz. Sonrasında İstanbul'un en eski meyhanelerinden, şarkılara konu olmuş ünlü Agora Meyhanesi'ni ziyaret edeceğiz. Surp Hraştagabed Ermeni Kilisesi ve Ferruh Kethüda Camisi’ni de panoramik olarak görerek gezimizin son durağı olan Ayvansaray’a geçiyoruz. Rumların Dünyadaki en önemli ayazmalarından birisi kabul edilen, mucizevi Meryem Ana ikonasıyla (Panagia Blaherna) tüm dünyada tanınan Blaherna’yı da panoramik olarak görüyoruz ve turumuzu Ayvansaray’da bitiriyoruz. Bir başka Çorlu Travel organizasyonunda yeniden buluşmak dileğiyle sizlere veda ediyoruz.

NOT:Bu turumuz tamamen yürüyüş yapmaya ve fotoğraf çekmeye yönelik bir tur olup,sık sık tarihi eserler görebileceğiniz kültür ve şehir içi yürüyüş-fotoğraf gezisidir. 

Kalkış Yerleri: TEKİRDAĞ-ÇERKEZKÖY-ÇORLU-SİLİVRİ
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*46 Kişilik Travego Lüks Otobüslerle Ulaşım 
*Araç İçi İkramlar
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehber
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*
ÇORLU TRAVEL Güvencesi

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Turda Alınan Yemekler
*Kulaklık Seti (15 TL)



Kalkış Yerleri
  • Çerkezköy Ticaret Odası Önü (06:00)
  • Çorlu Eski Kız Mes. L. Arkası (07:00)
  • Çorlu Orion AVM Önü (07:00)
  • Silivri Kipa Karşısı Durak Büfe (07:30)
Notlar

Ulaşım Araçları
  Mercedes Travego: 46+1+1 koltuklandırma, ABS, ASR, klima, koltuk arkası tv ve USB girişi, bazılarında internet, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, CD ve DVD oynatıcı.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI;
  Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.


İptal Şartları

*Ödemesi yapılmayan ön rezervasyonların kesinliği yoktur. Kesin kayıtlar ödemenin tamamı yapıldığında gerçekleşmektedir. 

*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Konaklamalı turlarda oturma düzeninde her gün sıra atlayarak rotasyon uygulanır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
*Rezervasyonda belirtilen ulaşım ve otel bilgileri kategorileri aynı kalmak koşuluyla değişiklik gösterebilir.
*Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur konseptine uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı tercih edilmelidir.
*Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.
*Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda sürekli bulundurmanız geren eşyaları el bagajına almayı unutmayınız.
*Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
*Tur kalkmadan 1 gün önce lütfen tur kalkış saatini ve buluşma yerini büromuzdan teyit ediniz.
*Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 
*İptaller son 3 güne kadar yapılmaktadır.
*Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda Çorlu Travel'in sorumluluğu yoktur.
*Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
*Kalınacak yayla otelleri Bungalov ve standart yayla oteli yapısına sahip olup bungalov veya otel bölümündeki konaklamalar otel tarafından belirlenir. Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur. 
*Tur esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. bulmak her zaman mümkün olmadığından dolayı hazırlıklı olunmasında yarar vardır.
*Gerçekleştirilecek programlar içerisinde gün içinde uzun yollar kat edilebilir gerekli bilgilendirme rehberiniz tarafından yapılacaktır.
*Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmaktadır.
*Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.
*Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
*Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb.haklar geri iade edilmez.
*0-3 yaş çocuk ücretsizdir ve koltuk verilmez. Çocukla katılacak misafirlerimizin bizi önceden bilgilendirmesini rica ederiz.
*Turu satın almış olan misafirlerimiz web sitemizde yer alan kullanım sözleşmemizi kabul etmiş olur.
https://www.corlutravel.com/icerik-2570027-konaklama_tur_kayit_sozlesmesi.html

https://corlutravel.com/tur-935-gunubirlik-fener-balat-ayvansaray-turu-18-eylul-2022.html


0 282 654 95 95


Bu çıktı 19.04.2024 01:34 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.