DOĞU AKDENİZ TURU (PAMFİLYA-KİLİKYA) - 05-10 HAZİRAN 2023 Tur Programı

~~YENİ ROTA~~

DOĞU AKDENİZ TURU

(PAMFİLYA-KİLİKYA)

05-10 HAZİRAN 2023

ANTALYA-SİDE-MANAVGAT-ALANYA-

ANAMUR-SİLİFKE-MERSİN-TARSUS

ADANA

5 GECE - 6 GÜN

4 GECE KONAKLAMA

1 MART'A KADAR

8.000 TL YERİNE

6.500 TL

Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Mevcuttur.

Tur Tarihi Yaklaştıkça Fiyat Değişmektedir.

Tur Hareket Noktaları:
19:30 Tekirdağ Sahil Turuva Önü / 19:30 Çerkezköy Ticaret Odası Önü
20:30 Çorlu Eski Kız Meslek Lisesi Arkası ve Orion AVM Önü
21.00 Silivri Kipa Karşısı Üst Geçit (İstanbul İstikameti Durak Büfe) 
21:30 Mahmutbey Gişeleri (İbrahim Tatlıses Köprüsü)
21:50 Kavacık Otobüs 

1.Gün :Çorlu’dan Hareket 

Turumuz Çorlu Eski Kız Meslek lisesinden hareketle başlar,İstanbul-Adapazarı-Bilecik-Afyon-Isparta üzerinden devam ederek Antalya'ya ulaşıyoruz.

2.Gün :ÇORLU-DÜDEN ŞELALESİ-LARA-ANTALYA KALEİÇİ-PERGE ANTİK KENTİ-ANTALYA

Sabah erken saatlerde Antalya’ya varıyoruz. AŞAĞI DÜDEN ŞELALESİ’ne hareket ediyoruz.Düden Çayı’nın 40 m yükseklikten Akdeniz’le buluştuğu doğal güzelliği görerek, fotoğraflarımızla bu anları ölümsüzleştiriyoruz. Daha sonra, Antalya’nın en güzel semtlerinden bir tanesi olan LARA’yı panoramik görerek, ANTALYA’da şehir turuna çıkıyoruz. ANTALYA KALEİÇİ’nde tarihi sokaklarını rehberimiz eşliğinde keyifle gezip, serbest zaman veriyoruz. Ardından,Rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde gezimizi tamamlayıp, rotamızı Pamfilya bölgesinin en güzel kenti PERGE’ye çeviriyoruz. Perge Antalya il merkezine 15 km uzaklıkta Aksu ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Perge son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan eserleriyle tarih severleri çok fazla heyecanlandıran kentlerimizin başında gelmektedir. Ne denli zengin bir kent olduğunu, aristokrasisinin ve sanat anlayışının ne kadar  yüksek olduğunu ziyaretimiz esnasında sizlerde keşfetme şansına sahip olacaksınız. Onbin kişilik stadyumu, ihtişamlı kent kapıları, kutsal alanları, devası hamamları, tiyatrosu, sonu bir türlü görünmeyen sokakları, süs havuzları ile çağının çok çok ötesinde bir kent olan PERGE’yi rehberimiz anlatımlarıyla geziyoruz. Perge  ziyaretimizin ardından, Türkiye’de en iyi korunmuş antik tiyatrolardan biri olan ve muhteşem bir mimariye sahip ASPENDOS TİYATROSU’nu gezmeye gidiyoruz.Konaklamamız Manavgat- Side'de.Oradan otelimize yerleşme akşam yemeği ve konaklama.

3.Gün: SİDE-SİDE ANTİK KENTİ-MANAVGAT ŞELALESİ-DAMLATAŞ MAĞARA-ALANYA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan SİDE MERKEZE’e geçiyoruz. Tarih ve denizin bir araya geldiği SİDE ANTİK KENT’te, Antik Tiyatro, Agora, Side Arkeoloji Müzesi ve Apollon Tapınağı’nda rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz.  Apollon Tapınağı'nın denize kıyısında  olması sebebiyle, çok güzel fotoğraf ve video çekimleri yapabilirsiniz. Daha sonra SİDE ÇARŞI’nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Buradan yönümüzü  bir doğa harikası  olan MANAVGAT ŞELALESİ’ne  çeviriyoruz. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan şelalede, huzur verici keyifli anlar geçiriyoruz. Tekrar otobüsümüze biniyor ve ALANYA’ya hareket ediyoruz. Burada  DAMLATAŞ MAĞARASI’nı geziyoruz ve  Alanya gezimizi tamamlayıp Alanya'da konaklıyoruz,akşam saatlerine doğru misafirlerimiz otele yerleştikten sonra Kleopatra plajında yüzebilirler akşamın tadını çıkarabilirler. Akşam yemeği ve konaklama.

4.Gün: SİLİFKE-AYA THEKLA KİLİSESİ-GÖKSU KÖPRÜSÜ-NARLIDERE-ÜÇ GÜZELLER MOZAİK MÜZESİ-CENNET CEHENNEM MAĞARASI-ASTIM DİLEK MAĞARASI-ZEUS TAPINAĞI ve KİLİSESİ- KANLI DİVANE ANTİK KENT-KIZ KALESİ-KORYKOS ÖREN YERİ-MERSİN

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, muz bahçeleri arasında yaptığımız yolculukla MAMURE KALESİ’ni panoramik gözlemleyerek SİLİFKE’ye varıyoruz. Burada Hıristiyanlıkta çok önemli yer olan AYA THEKLA Yeraltı Kilisesi’ni rehberimiz eşliğinde geziyor,  SİLİFKE KALESİ’ni,  tarihi GÖKSU KÖPRÜSÜ’nü  görüyoruz. Sonrasında lagos balığı ve kaya koruğu turşusu ile ünlü, NARLIKUYU BELDESİ’ne geçiyor ve ÜÇ GÜZELLER MOZAİK MÜZESİ (restorasyon çalışmaları tamamlanırsa) gezebilme şansına sahip olacağız. Diğer ziyaret noktalarımız olan dünyaca bilinen CENNET–CEHENNEM MAĞARASI’nı, ASTIM DİLEK MAĞARASI’nı ZEUS TAPINAĞI ve KİLİSESİ’ni gezmek üzere serbest zaman veriyoruz. Turumuzun devamında hikâyesini rehberimizden dinlerken büyüleneceğiniz, MERSİN’in simgelerinden olan meşhur KIZ KALESİ’önünde hatıra fotoğraflarımızı çekip, deniz kıyısında bulunan ve KORYKOS ÖREN YERİ’ni panoramik olarak görerek, Hitit dönemiyle başlayıp, Helenistik, Roma, Bizans ve Ermeni dönemleriyle devam eden tarihsel süreci hakkında rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Mersin sahil turuBALIKÇI BARINAĞI ve LİMAN turumuzu gerçekleştirip, MERSİN’ deki otelimizde Akşam yemeği ve konaklama.

5.Gün: TARSUS-ESHAB-I KEYF-NUSRAT MAYIN GEMİSİ-KLEOPATRA KAPISI-ST.PAUL KUYUSU-DANYEL PEYGAMBER MAKAMI-KIRK KAŞIK BEDESTENİ-TARSUS ŞELALESİ-ROMA MEZARLARI-ADANA-TAŞ KÖPRÜ-SABANCI MERKEZ CAMİİ-KAZANCILAR ÇARŞISI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ünlü Romalı komutan MARCUS ANTONİUS ile KLEOPPATRA arasında aşkın yaşandığı yer olan TARSUS a hareket ediyoruz. Tarsus’ta gezimize bütün kutsal kitaplar da adı geçen YEDİ UYURLAR MAĞARASI (ESHAB-I KEHF) ile başlıyoruz. Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir’e ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimiz sonrası, Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği NUSRAT MAYIN GEMİSİ’ni, Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde şehre girdikleri kapı olan KLEOPATRA KAPISI’nı (Liman Kapısı) HZ. İSA’nın Havarilerinden ST.PAUL KUYUSU’nu ve Danyal Peygamber Makamını ziyaret ediyoruz. Tarihi ve kültürel dokusuyla ilgi çeken Tarsus Evleri’ni rehberimiz eşliğinde gezerek Tarsus'un tarihsel birikiminin kanıtlarını gözlemliyoruz. Sonrasında, Tarsus' un en önemli tarihi yapılarından biri olan KIRK KAŞIK BEDESTENİ’ni geziyor ve BERDAN ÇAYI üzerinde, 5 metrelik yükseklikten dökülen TARSUS ŞELALESİ ve ROMA MEZARLARI’nı  görerek, bir diğer gezi noktamız olan   ADANA’ya hareket ediyoruz .Konaklama Adana,otelimize yerleşme ve akşam yemeği.

6.Gün: ADANA-SABANCI CAMİİ-TAŞ KÖPRÜ-KAZANÇILAR ÇARŞISI-ULU CAMİİ VE RAMAZANOĞULLARI KÜLLİYESİ-ADANA BÜYÜK SAAT KULESİ-ÇORLU

 Otelimizde sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden çıkıp, SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle gezintimizi yapıp, şehrin simgesi olan Taş Köprü`yü   fotoğraflıyor ve Türkiye`nin  en büyük 2.ci camii olma özelliğine sahip olan SABANCI MERKEZ CAMİ’ni ziyaret ediyoruz, Daha sonrasında Ulu Camii ve Ramazonoğulları Külliyesi geziyoruz. Türkiye’deki en uzun saat kulesi olan Büyük Saat Kulesini ve 1501 yılında Ermeni Saint Jacques Kilisesinin Ramazanoğlu Halil Bey’in emri ile camiye çevrilmesinden bir süre sonra mekanın yörenin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması üzerine yanıbaşına Halil Bey’in oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından yeni bir camii yaptırılmış, iki yapı birleştirilmiş haliyle Yağ Camiini panoramik olarak görüyoruz. Kazancılar Çarşısı’na geldiğimizde alışveriş için serbest zamanı veriyoruz.Adana şehir turumuz bittikten sonra öğlen yemeğimizi de alıp , öğleden sonra 15.00 gibi yola çıkıyoruz ve dönüş yolculuğumuz başlıyor.Siz değerli misafirleri bir başka Çorlu Travel organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Turun başlangıç noktası olan Çorlu'ya dönüş saatimiz ortalama; 05:00 - 06:00 arasıdır.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Mercedes Lüks Travego veya Tourismo Otobüslerle Ulaşım
*4 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
*Çorlu Travel Araç İçi İkramları (sıcak ve soğuk içecekler,çay,kahve ve kek)
*Program Dahilindeki Çevre Gezileri
*Turizm Bakanlığı’ndan Kokartlı Profesyonel Rehber
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
*
ÇORLU TRAVEL Güvencesi



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
*Molalar ve Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları
*Seyahat İptal Güvence Paketi (100 TL)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 5 Gece 6 Gün olup 4 Gece otel konaklamalıdır
    Paket fiyatlarımız otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 
    3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, ilave yataklar; açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 3.yatak standart yataktan küçüktür.
    Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
    Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
    Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
    Program zamanlamasında (Gün içerisinde gezilecek ziyaret noktalarının sırasında veya günler arasında) Hava Durumu, Yol Durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
    Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Çorlu Travel kesinlikle sorumlu değildir.
    Tur programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına veya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır. 
    Ek Hizmet Bedelleri, Paket(ulaşım ve konaklama) fiyatın üstüne eklenerek total bir paket halinde taksitlendirilebilir. İndirimli statüsünde olan misafirlerimiz bu bedeli indirimli öderler.
    Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. 
    1 gece konaklamalı turlarımızda gidiş ve dönüşlerde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.
    Uçaklı Turlarımızda, Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir. İptal Sigortaları Uçak ulaşımını kapsamaz. Turlarımızda kademeli fiyat sistemi mevcuttur. İlan edilen fiyat en düşük sınıftan açılan fiyattır. (Uçaklı tur programlarında 'ekonomik sınıf' kullanılmaktadır.)
    Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 15 gün öncesine kadar Çorlu Travel'da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Çorlu Travel misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 
    18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. 
    Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    1618 nolu zorunlu seyahat sigortası kapsamı Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.
    İptal Güvence Paketi satın almış olduğunuz paket turunuzu, başlangıç tarihinden 7 gün öncesine kadar, mücbir sebep dahilinde iptal edebilmenize olanak verir. İptal sonrasında güvence bedeli tutarı kesintisi yapılarak ödemiş olduğunuz tur ücretinin tamamı,  ödeme şeklinize göre iade yapılır.
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde kademeli fiyat sistemi uygulanmaktadır. Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitleme yapılamamaktadır.
    Yeterli katılım oluşmadığında en yakın hareket noktasına biletleme yapılarak misafirlerimizin tura katılımı sağlanabilir
    Tur bitiminde varılacak saatler ile alakalı bilgiler paket programda yazdığı gibi olup, mücbir sebeplerle gelişecek gecikmelerden Çorlu Travel sorumlu değildir. Misafirlerimiz alındığı noktalarda bırakılacaktır. 
    Trafik Kanunu gereğince araçta bulunulan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup, aksi haldeki durumlarda Çorlu Travel sorumluluğu yoktur.
    Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.Müze kart Bilgisi:
    Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır. Bir yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan tüm müzelerde ve ören yerlerinde geçerli olup ücretsiz ziyaret sağlar. Müze Kart Tur fiyatına dahil değildir. (Özel İdare ve Belediye işletmeleri vb.) müze kart geçerli değildir.Misafirlerimiz ilgili müzelere giriş ücretlerini kendileri öderler. T.C Vatandaşı olmayan misafirlere Müze kart verilememektedir. Yabancı uyruklu misafirlerimizin müze giriş ücretleri kendilerine aittir.

    Tavsiyelerimiz:
    Gezi yerlerinde genelde yürüyüş yapacağımızdan dolayı bunu dikkate alarak hazırlıklı gelmenizi ve mevsim koşullarını düşünerek giyinmenizi tavsiye ederiz. (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.) İnceden kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz). Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur. Küçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı) Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın. Varsa ilaçlarınız fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız.

    Ulaşım Araçlarımız:

    Turlarımızda Kullanılan Araç Tipleri Kişi Sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir. Araçlarımızda kulaklık yoktur. Tv Üniteli araçlarda telefonunuzu şarj etmeniz telefonunuzun batarya ömrünüzü azalttığı için harici bir şarj aleti bulundurmanızı tavsiye ederiz.

    Otobüsler: 
    (25 - 50 Kişi Sayılarında Kullanılır)
    Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
    Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
    Mıtsubıshı Safir 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
    Mıdıbusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
    Isuzu Turkuaz – Otokar Sultan: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
    Mınıbusler: (16'ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
    Vw Volt 15+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
    Mercedes Sprınter  15+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

    TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.
    En son yayımlanan sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.


    İptal Şartları
    https://corlutravel.com/tur-1154-dogu-akdeniz-turu-pamfilya-kilikya---05-10-haziran-2023.html


    0 282 654 95 95


    Bu çıktı 26.04.2024 16:05 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.